27 Ocak 2013 Pazar

Parayla aranız nasıl?

Para Psikoloğu, para konuşmaya ihtiyacı olanlar için gerçek bir terapi! 

Parayla Aranız Nasıl? Herkes alışveriş için oradan oraya koştururken sizin satışlarınız ya da cüzdanınız ne âlemde?

Kişisel gelişim kitapları, hiç paraya odaklanmadığı halde hep zengin olmayı vadeder. Oysa zengin olmak, istemek kadar "yapmakla" da ilgilidir. Dolayısıyla neyi yanlış yaptığını görmeyi ve ne yapacağını bilmeyi gerektirir. Ayrıca zenginlik, paranın ötesinde ruhsal bir farkındalık ister. Bu bakış açısıyla gerçek zenginlik, bizi neyin mutlu edeceğini bilmek ve bir tek gün daha kaybetmeden onu yaşamaya başlamaktır. İşte ilk kez bu kitap, parayla ilgili her gün karşılaştığımız gerçekleri mercek altına alarak, heyecan veren yeni bir bakış açısı sunuyor. 

Şimdi geldiğimiz noktada, hayatın ve ekonominin değiştiğini kabul ediyoruz. Artık değişmemiz gerektiğini biliyoruz ama ne yapmamız gerektiğini bulmak için iyi bir rehbere ihtiyaç var. Para Psikoloğu, bu aşamada hem bireye hem de kendi işinin patronu olan ya da yönetim kademelerinde oturanlara hitap ediyor. Kitapta, ekonomist ve danışman Hakan Ayvaz, bireysel mutluluk, ekonomi, hedef seçimi ve uygulama, iyi yönetim gibi konularda benzersiz bir vizyonla karşımızda! 

Para ne ister? Paraya sahip olmak istiyorsanız paranın ne istediğini de bilmelisiniz. Para Psikoloğu, piyasa dengesi, genel eğilimler, sizin isteğiniz ve paranın isteği arasında bir denge kurmanız için hazırlandı. Kitapta, iş dünyasında yaşanan örnekler, rahat okunan bir üslupla sunuluyor. Şirketlerde 3. kuşak, ortaklar arasında uyum, kadın patronlar, gençlere öneriler gibi ilgi çeken konular arasında dolaşmak son derece zevkli. 

Bazıları kişisel gelişim kitaplarını sever bazıları da safsatadan ibaret görür. İşte ilk kez, kişisel gelişim tekniklerinden yararlanan bir danışman, para söz konusu olunca bu tekniklerin neden havada kaldığını anlatıyor. Verimi yükseltmenin peşindeki iş dünyası ile "istersen olur" diyen kişisel gelişim dünyası arasındaki hassas ayarı yaparak! "Bir ayağın bulutlardaysa diğerini sımsıkı yere bas" dercesine konuşan bu kitap, boşa harcayacak vakti olmayanlar için gerçekten işe yarayan, realist, yepyeni bir kişisel gelişim önerisi!

Eyvah Saçım Dökülüyor diye üzülmeyin. Çaresi var.

İnsanları saç ektirmek için karar vermeye iten anlar olur. 

Mesela üniversite sınavına hazırlanan bir genç, en yakın arkadaşı, "Saçların mı dökülüyor?" dediği anda yıkılır.

Orta yaşlı bir işadamı, hayatının en önemli iş anlaşması için imza atarken, kafasını eğdiğinde başının üzerinin kel gözükeceğini ve basın fotoğraf aldığı anda, bütün dünyanın bunu göreceğini düşünür. 

Sahnedeki bir sanatçı, binlerce kişi kendisine bakarken, yaşlı gözüktüğü fikrini aklından çıkartamaz. Ünlü bir dizi oyuncusu, saç ekiminden önce saçlarının seyrekliğini kapatmak için siyah boya içeren bir ilaç kullandığına ve kömür kadar siyah bu boya etrafa bulaşmasın diye dünya güzeli sevgilisine yaklaşamadığına üzülür.

Üniversitede görevli başarılı bir öğretim üyesi kadın, yıllarca saç dökülmesini kamufle etmek için perukla ders verir. 
Üçüncü evliliğini yapan başarılı yönetici, çocuğunu yuvadan almaya gittiğinde, oğlunun kendisini arkadaşlarının genç babaları ile kıyaslayarak "Sen yaşlı gözüküyorsun" demesine kırılır. 

Ve bir saç ekimi işlemi bittiğinde hasta, kendisini en çok üzen şey ne ise, onun artık sona erdiğini düşünür.

Beni en çok mutlu eden de daha yeni saçlar çıkmadan, kişinin gözlerinin içinde hemen daha güvenli bir ifadenin belirmesidir. Hep söylediğim gibi, insanları genç tutan asıl şey de bizim yaptığımız işlemlerden çok, sorunları çözebilecek kadar güçlü olma ve geleceğe güvenle bakma cesaretidir.

İşimiz Gayrimenkul çıktı.

Dünya ölçeğinde bakıldığında, tarihsel olarak gayrimenkul satın alma ve tasarruf etme konusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önemli bir yer edindiğini görmekteyiz. Gayrimenkul, ülkemiz vatandaşları için Osmanlı İmparatorluğundan itibaren hep güven aracı olarak görülmüş ve birikimler yüzyıllardır gayrimenkul üzerine yoğunlaştırılmıştır. Kıta Avrupası ve Amerika Birleşik Devletleri özelinde bakıldığında, yabancıların ikamet etmek için gayrimenkul edinmek dışında birikimlerini taşınmaza yoğunlaştırmadıkları ve başka yatırım araçlarını tercih ettikleri görülmektedir. Avrupa Birliği üyesi bir ülkede, genellikle bir vatandaşın, hayat süresi boyunca mülkiyetinde bir adet gayrimenkulü olduğu; bir kısmının ise en fazla 2 adet gayrimenkul edindiği gözlendiğinde, ülkemizdeki gayrimenkul edinme alışkanlığının ne denli önemli olduğu anlaşılabilecektir. İşte Osmanlı İmparatorluğundan bugüne, gayrimenkul edinme konusunda bu denli hassas olan ülkemiz açısından gayrimenkul hukuku da bir o kadar önemli addedilmiş ve geçmişten bu yana gayrimenkul edinme konusu çok sıkı bir şekilde belirlenmiş, alım-satım mevzuatı sıkı şekil şartlarına tabi kılınmıştır. Osmanlı İmparatorluğu belki de en eski tapu-kadastro sistemine sahip devlettir.
Av.Ali Güvenç Kiraz tarafından kaleme alınan "İşimiz Gayrimenkul", pratikte gayrimenkul hukuku ve gayrimenkul alım-satımında faydalı bilgiler içeriği ile en kapsamlı kaynak niteliğindedir.